Press

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető!

Krónikus betegek fertőtlenítőszerét szervezi az É.V.A. – Életre Való Program
Az egyik leghatékonyabb ferzőtlenítőszert ajánlják a krónikus betegeknek, ami egyben pénztárcakímélő is

Budapest, 2020. április 21. – A kezdeményezés keretében az ország egyik vezető hajápolási termékeket forgalmazó vállalata akciósan, árgaranciával kínálja a hidrogén-peroxidot, ami az egyik leghatékonyabb kéz- és élettelen felületek fertőtlenítőszere. A kórházi ágyak felszabadítása miatt nagyon sok krónikus beteg kerül házikaranténba, ezért ők azok, akiknek igazán szükségük van a folytonos fertőtlenítésre, a legkevesebb bevétel mellett. A hidrogén-peroxid valódi életmentő eszköz lehet számukra és családjuknak.

A CDC – Járványmegelőzési és Járványvédelmi Központ (Centres of Disease Control and Prevention), a WEF – Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) és számos magyar egészségügyi portál tájékoztatása szerint a hidrogén-peroxidnak erős koronavírusölő hatása van, így elpusztítják a COVID-19-et is.

A hidrogén-peroxid azért nem került be fertőtlenítőként a köztudatba, mert orvosi-kutatói körökben is megoszlanak a vélemények a belsőleg való alkalmazás kapcsán. Abban azonban mindenki egyetért, illetve kísérletek is bizonyítják, hogy külsőleg az egyik leghatékonyabb fertőtlenítő. Napi szinten alkalmazzák endoszkópok, lágy kontaktlencsék és szövetek sterilizálására.

Az É.V.A. – Életre Való Program alapítóinak családjában krónikus betegségből éppen kilábaló és idősek otthonában elő családtag is megtalálható, miközben bevételeik hirtelen nullára csökkentek. Mindez új alternatívák keresésére sarkallta őket, illetve a kezdeményezés megalapítására, amivel sok hasonló helyzetben lévő honfitársuknak tudnak segíteni.

A kezdeményezés weboldalán, az evaprogram.hu-n több olyan rész található, aminek az önképzés, online pénzkereset, egészségmegőrzés, továbbá a testi- és mentálhigiénia témájával hivatott fogalalkozni.

„Így vagy úgy, mindenki átélte a korlátozásokból adódó krízisét. Kinek a vállalkozása, kinek a magánélete omlott össze, másoknak mindkettő. Mi is megjártuk a poklok poklát, ám a kezdeti letargia után felfogtuk, hogy leginkább a hasonló helyzetbe került emberek tudnak segíteni honfitársaiknak. Ez késztetett minket a kezdeményezés megalapítására. Magunkból kiindulva, világossá vált, mire lehet szüksége egy magyaroszági átlagembernek manapság. Egészségre és munkára, hogy a szülőket, nagyszülőket megvédjük, és ne éhezzen a család. Ezen dolgozunk nap mint nap. A Cocochoco Raywell Hungary a kezdetektől a lakosság oldalára állt. Sok más vállalattal ellentétben az áraikat marginálisan csökkentették egy családként működve.– nyilatkozta Murvai Magdolna és Okolicsányi Marius, az É.V.A. – Életre Való Program társalapítói.

Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a nagyvállalatokkal is annak érdekében, hogy kézzelfogható online munkákat lehessen delegálni azoknak, akiknek megszűnt a mukahelyük. Emellett olyan online vállalkozási tanácsok előkészítésén dolgoznak a szervezők, amiket programozók, weboldal-készítők, grafikusok, írók és még sokan mások tudnak alkalmazni.

 

***

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető!

Kezdetét vette az É.V.A. – Életre Való Program
Az É.V.A. Program célja az egészségmegőrzés, az információszolgáltatás, az online önképzés, a kultúra és a művészet támogatása

 

Budapest, 2020. április 17. – Az egyre jobban szűkülő pénzkereseti és bevételi lehetőségek közepette kiemelt szerepet játszik a magánszemélyek és a vállalatok vezetőinek egyesítése a meglévő és új esélyek sürgős kihasználása, felkutatása érdekében. Emellett a lakosság tartalékainak felélése és a hagyományos termékek hiánya miatt előtérbe kerültek egyebek között az alterntív fertőtlenítőszerek. Használatukról azonban szükséges precíz tájékoztatást adni. Az otthonukban maradók ismeretszerzése, mentális és kulturális fejlődése ugyancsak kiemelt szerepet játszik lelki és testi egészség megőrzésében-kezelésében.

Az egyre nagyobb figyelmet követelő koronavírus (COVID-19) miatt a Magyarországon élőknek is szüksége van alternatívákra.

A személyes szociális érintkezés jelenlegi hiánya miatt az online kommunikáció került előtérbe, ahogyan a hagyományos iskolai oktatásban is. Az É.V.A. – Életre Való Program az internetes szakmai és nyelvi önképzési stratégiája alapján segít a kezdeti nehézségekben, az új virtuális kiigazodásban. A kezdeményezés weboldalán, az evaprogram.hu-n folyamatosan bővül a különböző tánácsok, ötletek listája.

A hazai szegényes home office tapasztalatok miatt a vállalatok még csak most fejlesztik, alakítják ki a részfeladatok hatékony kiszervezését, ezért aki otthonról szeretne dolgozni, egyelőre csupán a nemzetközi piacon tud érvenyesülni, ami már most telítettebb az átlagosnál.

A két legfontosabb tényező manapság az egészségmegőrzés, illetve az anyagi biztonság. Miközben a pénztartalékok rohamosan fogynak, a hiánytermékek árai nem csökkennek, sőt több esetben növekedtek. Ez a jelenség szinte minden szegmensben megfigyelhető, ám míg az immunerősítők, vitaminok és különböző gyógykészítmények esetén bő a választék, addig a koronavírus ellen hatékony fertőtlenítőszerek alternatívái a 60-80%-os etil-alkoholra és a hidrogén-peroxidra korlátozódnak. Mindkettő beszereszhető lényegesen olcsóbban a hagyományos fertőtlenítő szereknél, azonban kizárólag megfelelő körültekintéssel ajánlatos használni őket.

A Panyolai Pálinkák a „Maradj otthon!” névre keresztelt 70%-os pálinkáját a krízis kezdete óta ajánlja fertőtlenítésre. Az új elnevezéssel egyidőben a karantén betartásának fontosságát is tudatosítja. Az ízletes fertőtlenítőszer ugyancsak felhasználható a lakásban található felületek vírustalanítására, de a hidrogén-preoxidhoz hasonlóan a bútorokon – és az oldószerekre érzékeny burkolatokon – csak próba után ajánlott.

A Cocochoco Raywell Hungary a hidrogén-peroxid hajfestéshez használt változatát kínálja két kiszerelésben (1 és 10 literes), illetve csomagban is (1l hidrogén-peroxid, vízpermetező és gumikesztyű), a piaci ár feléért, árgaranciával. Ez az orvosi hidrogén-peroxiddal megegyező hatású, sőt az emulgens anyagoknak köszönhetően egyenletesebb felületi eloszlást biztosít, paraffintartalma miatt pedig ápolja a kézbőrt.

A CDC – Betegségkezelő és Megelőző Központ (Centres of Disease Control and Prevention) és a World Economic Forum (Világgazdasági Fórum) tájékoztatása szerint mindkettőnek erős koronavírusölő hatása van, így elpusztítják a COVID-19-et is.

Amennyiben a korábban említett két kardinális szempont adott egy háztartásban, úgy előtérbe kerül a szellemi fejlődés, a kulturális programok hiánya. Ennek kielégítésére számos elérhetőség eleve adott az interneten.  A home videók szinte átláthatatlan dzsungele közepette a kínálat felhígult, s jóval nagyobb kihívás minőségi tartalmakat találni.

„Kezdeményezésünk célja olyan alternatívák felkutatása, amik segítségével a pénztárcák, testek-lelkek egyaránt megerősödve vészelhetk át ezt az időszakot.  Mi is átéltük a félelmet, ami számunkra eddig csak történelmi história volt. Világossá vált, mennyire sok tényezővel szemben kiszolgáltatottak vagyunk. Miután kikeverdtünk a kezdeti letargiából, elkezdtünk gondolkodni, hogyan tovább, ha már a régi megoldások nem működnek. Tudatosult bennünk eközben, hogy még a meglévő potenciált sem használjuk ki az erőforrások kihasználásában. Most  azonban egyfajta paradigmaváltásra van szükség. Érzékelhetően könnyebb például  nagyvállaltokkal online munkákról egyeztetni, befogadóbbak lettünk az önsegítésre,  az új dolgokra, továbbá jóval fogékonyabb a minőségi szórakozásra és az online kulturális programokra. Ehhez mi is hozzádaunk majd virtuális kiállításokkal és egyéb programokkal. Az összejövetelek, nyilvános rendezvények kerülése és a távolságtartás mellett mindig fertőtlenítsük kezeinket, ne nyúljunk szemünkhöz, orrunkhoz! Vigyázzunk nagyszüleinkre, szüleinkre, egymásra!” Nyilatkozták: Murvai Magdolna és Okolicsányi Marius, az É.V.A. – Életre Való Program társalapítói.