Rólunk

Az É.V.A. – Életre Való Program egy civil kezdeményezés annak érdekében, hogy összefogja azokat a vállalatvezetőket és magánszemélyeket, akik hozzá tudnak járulni az egészség megőrzéséhez és új lehetőségek után kutatnak a fejlődés fenntartásának érdekében.

A programot Murvai Magdolna és Okolicsányi Marius, az MGM Media kommunikációs munkatársai alapították, felhasználva sokéves tevékenységüket és kapcsolataikat a médiában.

2013. március 14-e óta mindkettőjük élete gyökeresen megváltozott. Ezen a napon találkoztak először, amikor még mindeketten napi szinten a médiában dolgoztak. Magdi az MTI-nél hírbemondó és szerkesztőként tevékenykedett, míg Marius a PR ügynökségen belül végezte egy rádiócsatorna kommunikációját. Míg Magdi a Magyar DJ Magazinnak írt mellékállásban cikkeket, addig Marius a digitális marketing újféle formáit integrálta munkájába. Mindketten támogatták és a mai napig támogatják a tehetségeket. Magdi a saját maga által létesített Various Artists Media Project keretében, Marius pedig a Fiatal Vállalkozók Hetének kommunikációjával és a fiatal vállalkozók kommunikációs és üzletfejlesztési mentorálásával.

Magdi 8 éves kisfiának folyamatos száraz-köhögési rohamai (krupp) és enyhe gerincferdülése arra késztette őket, hogy a sóbarlangokba járás helyett tenger közelébe költözzenek. Két-három hónap keresgélés után végül Magdi mondta ki a legkézenfekvőbb megoldást, Ibizát. Azóta a gyermek kigyógyult a köhögésből, a homokban rohangálásnak és a sok úszásnak köszönhetően pedig megszűnt a gerincferdülése. Mivel mindkettőjüknek lejárt az útlevele, úgy döntöttek, hogy külön-külön hazalátogatnak, ám Magdinak már törölték visszafelé az ibizai repülőjáratát, így otthon ragadt.

Életük, sok más emberéhez hasonlóan, egy szempillantás alatt összeesett, mivel az éppen kialakított villamarketing projektjüknek ideje sem volt kiforrnia, és a megélhetést biztosító 360-fokos fotózás is ellehetetlenült. A tartalékaik felélese közben, valahogy sikerült túllépniük a kezdetekben uralkodó depresszión, ami arra sarkallta őket, hogy segítsenek azokon a honfitársaikon, akiknek szintén kilátástalanná vált a helyzete, és még megtakarításaik sincsenek. Ilyenkor mindenki, tisztelet a kevés kivételnek és a családnak, saját maga számára tartalékol, így segítségre, áthidaló megoldásokra kevés esély mutatkozik. Éppen ezért hozták létre az É.V.A. – Életre Való Programot, ami magyarország azon éles elméit fogja össze, akik lehetőséget látnak a korlátozásokban, és itt nem az egyik napról a másikra a petrezselyem 500 Ft-ról 1.500 Ft-ra való áremelését értik.

A kezdeményezés az alternatív fertőletnítőszerektől kezdve, az oktatáson keresztül a munkahelyteremtésig minden szegmensével a lakosság segítését és a vállalkozások életben maradását célozza. Amíg a vállalatok működnek, addig munkahelyek teremtődnek. A dolgozók fenntartják a cégeket a fizetésükért cserébe, illetve vásárlásaikkal tovább erősítik a gazdaságot, ezért a lakosság kiemelt szerepe élesebben látható ma, mint valaha bármikor is.

Idézet egy életrevaló buszvezetőtől: „Amíg mozgásban vagy, addig nem éhezel!”